Televizija v živo

Ionizirana voda z alkalnim pH

Kategorija: Znanost
 Ionizirana voda z alkalnim pH
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2019-03-26 10:00:01
Alkalna ionizirana voda, imenovana tudi bazična ionizirana voda, ima pH višji od 7, znaša med 8,0 in 9,9. Ionizirana voda z alkalnim pH zelo dobro vpliva na naše telo, ko je zakisano, saj pomaga pri nevtralizaciji kisline v telesu. Naše telo pa je zelo izpostavljeno dejavnikom, ki povzročajo zakisanost telesa ali acidozo. Ti dejavniki so na primer: stresno življenje, nezdrava prehrana, onesnaženost okolja in pomanjkanje telesne dejavnosti. Zaradi omenjenih dejavnikov se pH naših telesnih tekočin zniža, zato je zaželeno, da se v telo vnaša Vitalna ionizirana voda z alkalnim pH, ki z višjim pH poskrbi za kislinsko-bazično ravnovesje našega telesa. 
 
Vitalna ionizirana voda je odličen antioksidant
 
Prosti radikali so molekule z neparnim elektronom, zato so zelo reaktivni in nestabilni. Prosti radikali napadejo stabilno substanco in ji vzamejo elektron, zato ta postane nestabilna. Z izgubo elektrona prej stabilna molekula postane sama prosti radikal in napade drugo molekulo, pri kateri išče elektron. Tako poteče verižna reakcija odvzemanja elektronov in prosti radikali povzročijo še več prostih radikalov. Antioksidanti zaustavijo omenjeno verižno reakcijo tako, da prostim radikalom dajo svoj elektron. Ob izgubi elektrona antioksidanti ne postanejo prosti radikali. Ionizirana voda z alkalnim pH je dober antioksidant, ki nevtralizira proste radikale in prepreči oksidacijo.
 
Ionizirana voda za intenzivno hidracijo 
 
Pri postopku ionizacije se alkalni oziroma bazični ionizirani vodi zmanjša število molekul v vodnem skupku. Zaradi manjše velikosti in heksagonalne oblike molekularnih skupkov tovrstna voda lažje prehaja skozi celice našega telesa. Zato lahko celice dobro oskrbi z vodo in jih očisti ter s tem omogoča intenzivnejšo hidracijo. Dobra hidracija omogoča tudi hiter in učinkovit prenos kisika po krvi do celic. Zaradi odlične hidracije ionizirana voda zelo dobro vpliva na zdravje in vitalnost. 
 
Skratka, uravnavanje pH pri zakisanosti telesa, antioksidacijski učinki in odlična hidracija so najpomembnejši pozitivni učinki alkalne ali bazične ionizirane vode na naše telo, zaradi katerih jo je smiselno uživati.
 
Več o tem članku: Ionizirana voda z alkalnim pH

Bookmark and Share


Nazaj na Znanost

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj