Televizija v živo
Vreme
 

Vremenska napoved

Sobota, 15.8.2020 ob 13h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes se bo delno zjasnilo, popoldne bo še kakšna nevihta. Jutri bo sončno s kakšno popoldansko nevihto.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

Jutri zjutraj bo pretežno jasno, več oblačnosti bo na severovzhodu, kjer so možne plohe. Ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo na severu nadaljevale tudi ponoči. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 31 °C.

OBETI

V ponedeljek bo v notranjosti sprva nizka oblačnost, čez dan bo večinoma sončno s posameznimi popoldanskimi nevihtami. V torek bodo nevihte spet pogostejše.

VREMENSKA SLIKA

Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad naše kraje v višinah od severa doteka malo hladnejši in postopno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu večinoma sončno. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj ploh in neviht, ki bodo bolj verjetne v Alpah.

Jutri bo sončno. Popoldne bodo posamezne plohe in nevihte, ki bodo v krajih severno od nas pogostejše.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje