Televizija v živo
Vreme
 

Vremenska napoved

Nedelja, 11.4.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in jutri bo v zahodni polovici Slovenije oblačno z občasnim dežjem, na vzhodu pa bo še delno jasno. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo povečini oblačno, le v severovzhodni Sloveniji deloma jasno. V zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Jutranje temperature bodo od 6 do 12 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnim dežjem, le na vzhodu bo dopoldne še deloma jasno. Popoldne se bodo padavine postopno širile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18, na severozahodu okoli 9 °C.

OBETI

V torek bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine okoli 500 m, zjutraj ob močnejših padavinah lahko ponekod tudi niže. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

V sredo in v četrtek bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo pihal severni veter.

VREMENSKA SLIKA

Nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto. V višinah priteka k nam z jugozahodnimi vetrovi razmeroma topel in postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V krajih vzhodno in severno od nas bo delno jasno, drugod bo oblačno z občasnim dežjem. Pihal bo jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje