Televizija v živo

Kaj rabimo za delovanje

Kategorija: Znanost
Kaj rabimo za delovanje
Avtor: gpecar               Objavljeno: 2011-03-15 14:59:03

Požarni red je obvezen, z zakonom, za vsako večjo stavbo, pa tudi za manjšo, če je uporabljena v poslovne namene. Požarni red je pomemben, da vsakdo ve, kje se nahaja v stavbi v primeru požara, kako ravnati v primeru požara in kam iti, da ga ne zagrabi panika in kar naenkrat ne najde več izhoda. Morda se to zdi čudno, kako kar naenkrat človek ne bi vedel, kje je izhod, vendar ko človeka enkrat zagrabi panika, potem nič več ne ve. Požarni red največkrat pripravijo lastniki stavb s sodelovanjem gasilcev, ki so najbolj poučeni in pripravljeni kako naj posameznik ravna v primeru požara, seveda pa ne smejo manjkati tudi usposobljeni ljudje za to, ki požarni red v različnih stavbah pripravljajo poklicno.

Vsak požarni red mora biti obešen v notranjosti stavbe oziroma, kjer se najbolj zadržujejo ljudje. Takšen dokument mora biti obešen na vidnem mestu. Največkrat so obešeni na hodnikih, kjer gre vsakdo mimo table za izhod v sili pa so nameščene povsod.

Namen požarnega reda je, da prepreči posameznik čim večjo škodo, ki jo lahko povzroči požar oziroma ogenj. Na požarnem redu so narisani tudi izhodi v sili in začrtana evakuacijska pot. Ravno zato, ker načeloma vsak meni, da požarni red res ni težko pripraviti in da je treba narediti le tloris in po stavbi požarni red obesiti in namestiti oznake za izhod, se ljudje tudi sprašujejo, če so mogoče cene za požarno varnost previsoke, saj to pa res naj ne bi bilo tako zelo težko urediti.

Več o tem članku: Kaj rabimo za delovanje

Bookmark and Share


Nazaj na Znanost

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj