Televizija v živo

Najboljša hrana za pse

Kategorija: Živali
Najboljša hrana za pse
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2016-03-07 14:36:06

Veliko pasjih lastnikov ali pa tistih, k bodo to še postali, se na začetku vpraša, katera hrana za pse je najboljša? To je seveda popolnoma samoumevno, saj želimo našim štirinožnim prijateljem ponudit samo najboljše, kar obstaja. Saj veste, kako pravijo: kosmatinci imajo samo eno napako, njihova življenja so prekratka! Kako v številni ponudbi izbrati hrano za svojega psa? Na to vprašanje žal ni enostavnega odgovor in tudi ta, ki sledi v naslednjih vrsticah, vas bo nedvomno presenetil, prijetno ali neprijetno, odločitev je povsem vaša!

Hrana za pse kot jo poznamo danes

Kaj si predstavljate pod besedno zvezo „hrana za pse“? Verjetno se vam pred očmi zarišejo velike vreče briket različnih proizvajalec, pomislite na Pedigre in reklamo „moj kuža ima čvrst kakec“ ter na njihove dentastick palčke, ki naj bi skrbele za lep pasji nasmeh. Potem začnete brskati po spletu in ugotovite, da je ponudbe pasje hrane malo morje, na forumih pa potekajo prave jezične vojne o tem, katera hrana je boljša in zakaj: ta je human grade, ta je brez žitaric, ta je brez konzervansov... Ni čudno, da ste zmedeni. A vedeti morate, da hrana za pse, v obliki, kot jo poznamo danes, obstaja samo zadnjih 100 let, pred tem so psi jedli to, kar je ostalo od kosila, pa še to ne najboljših kosov mesa, saj je to bilo rezervirano za gospodarja. Briketi in konzerve so produkt kapitalistične družbe in industrija komercialne pasje hrane je ena izmed bolj dobičkonosnih panog. V ozadju je torej bolj malo ljubezni in skrbi za živali, to je samo del, tehnika zgodbe, ki prodaja.

Kaj je torej prava hrana za pse?

Prava pasja hrana je nedvomno sveža hrana – v bistvu taka, ki jo jeste vi, a seveda s primernimi prilagoditvami. A veste, če bi briketi bili tako fenomenalni, kot jih želijo predstaviti mega korporacije, potem bi si jih prej ali slej izmislili tudi za ljudi. No, pa saj že obstajajo, kar povprašajte astronavte, kaj jedo v vesolju in kakšnega okusa je ta hrana. Hrana, pripravljena iz svežih sestavin je nedvomno prava in najboljša izbira za naše kosmatince.

Ne vem, kaj lahko pes je in česa ne!

Dejansko je zelo malo stvari, ki spadajo pod človeško hrano in so za psa neprimerne. Ne pustite se zavesti, stvari so veliko bolj enostavne kot se zdijo na prvi pogled. Predlagam, da se raziskovanja lotiš na blogu, ki je v celoti posvečen zdravi hrani za pse.

Več o tem članku: Najboljša hrana za pse

Bookmark and Share


Nazaj na Živali

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj