Televizija v živo

Premoženje prevaranta Madoffa na dražbi

Kategorija: Šokantno
Premoženje prevaranta Madoffa na dražbi
Avtor: Odiseus               Objavljeno: 2009-11-16 13:57:04

Madoff je desetletja vodil na 65 milijard dolarjev ocenjeno piramidno shemo.

Prva od skupaj štirih predvidenih dražb premoženja finančnega prevaranta Bernarda Madoffa je v soboto v newyorškem hotelu Sheraton navrgla več kot milijon dolarjev.

Nekoliko presenetljivo, saj je avkcijska hiša Gaston & Sheehan okrog 200 različnih predmetov uvodoma ocenila na 500.000 dolarjev. Na dražbi je sodelovalo okrog 500 ljudi, prek svetovnega spleta pa se je prijavilo še okrog 1000 drugih. Zvezni šerifi so večino Madoffovega premoženja zasegli julija in za dražbo ostaja še okrog 2000 različnih predmetov, nekoč v lasti finančnega posrednika, ki je desetletja vodil na 65 milijard dolarjev ocenjeno piramidno shemo. Jutri bodo na Floridi prodajali tri Madoffove ladje oziroma čolne ter osebni avtomobil mercedes.

Na prodaj je tudi stanovanje na Manhattanu in hiša v Palm Beachu na Floridi. Hišo v Montauku na Long Islandu so že prodali za 8 milijonov dolarjev. Ker za stanovanje na Manhattanu za uvodno ceno 9,9 milijona dolarjev ni bilo kupca, so jo znižali na 8,9 milijona dolarjev. Enako velja za hišo v Palm Beachu, ki se je pocenila z 8,48 na 7,9 milijona dolarjev. Likvidator premoženja Irving Picard je doslej našel le za 1,4 milijarde dolarjev premoženja, kar je odločno premalo za poplačilo 21,2 milijarde dolarjev prijavljenih izgub. Dražba v Sheratonu je sicer potekala zelo dobro. Madoff, ki je bil obsojen na 150 let zapora predmetov na dražbi tako ali tako več ne bi videl, vendar pa je njegova soproga Ruth ostala na prostosti in bo kmalu skoraj dobesedno "gola in bosa". Prodajali so namreč njena krzna in škornje, torbice in nakit.
 

Več o tem članku: Premoženje prevaranta Madoffa na dražbi

Bookmark and Share


Nazaj na Šokantno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj