Televizija v živo

Poročil se je z računalniškim bitjem

Kategorija: Šokantno
Poročil se je z računalniškim bitjem
Avtor: Odiseus               Objavljeno: 2009-12-21 21:56:20

SAL9000 je Nene Anegasaki spoznal preko Love Plus, simulacije zmenkarij, in med njima je "preskočila iskrica". Nedavno ji je nataknil prstan in ji obljubil večno zvestobo – virtualnemu dekletu, namreč.

Mladi Japonec, ki se predstavlja kot SAL9000 in skriva svoje pravo ime, je preko videoigrice Love Plus spoznal dekle, Nene Anegasaki, ki v resničnem svetu sploh ne obstaja, temveč je računalniško ustvarjeno. Vanjo se je menda takoj zaljubil in zato se je z njo tudi poročil.

Poroko so v živo prenašali tudi preko japonske verzije strani YouTube.

SAL9000 zase pravi, da je "otaku", mladenič, obseden z video igricami, računalniki in fantastičnim svetom. Za svojo ženo si je tako izbral junakinjo iz video igrice, na medene tedne pa jo je odpeljal s svojo prenosno računalniško konzolo.

"V japonski kulturi otaku, računalniških manijakov, je tradicija, da junakinje igric imenujejo kar žena. Začel sem razmišljati, zakaj pa ne bi bila Nene moja prava žena. In ker sem ji pravil tako, sem se odločil tudi za pravi obred," je povedal Japonec.

Mladoporočenca sta medene tedne preživela na otoku Guam. SAL9000 je s svojo ljubico posnel že veliko fotografij. Vse pa povprečnemu Zemljanu zgledajo le kot fotografije mladeniča s prenosnim Nintendom v roki.

Več o tem članku: Poročil se je z računalniškim bitjem

Bookmark and Share


Nazaj na Šokantno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj