Televizija v živo

Množica poskušala linčati roparko

Kategorija: Šokantno
Množica poskušala linčati roparko
Avtor: Odiseus               Objavljeno: 2009-12-16 20:55:54

Po tem, ko je poskušala Alejandra Maria Torres oropati avtobus, jo je jezna množica pretepla, kamenjala in jo poskušala zažgati. Rešili so jo policisti.

Takšni primeri v Gvatemali niso nobena redkost, so opozorili iz Amnesty Internationala. Samo letos so v tej južnoameriški državi poskušali linčati 219 ljudi, od katerih jih je 45 umrlo.

Posledica vojne in pomanjkanje nadzora
V državi je med letoma 1960 in 1996 trajala državljanska vojna. V njej so bila bombardirana velika področja, na desettisoče avtohtonih prebivalcev pa je bilo ubitih, so zapisali na index.hr.

Vlada tako v najbolj oddaljenih delih države nima nikakršnega nadzora, saj ji prebivalci ne zaupajo. Linč in jemanje pravice v svoje roke pa so pričakovan odraz nezadovoljstva.

Na grmado!
V začetku tega meseca so v regiji Zacualpa na grmadi zažgali pet moških. Istočasno so njeni prebivalci vladi poslali pismo, v katerem so najavili nove linče, če se ne bodo "znani kriminalci znašli na sodišču".

V vasi Chisec so avgusta letos vaščani policiji predali dva moška, ki so jih ujeli med krajo. Nekaj ur kasneje so jih policisti izpustili, naslednji dan pa so jih našli zažgane na grmadi.

Svojo zaskrbljenost nad stanjem v Gvatemali so izrazili tudi v ZN. Njihov Svet za človekove pravice je navedel, da dostikrat sploh ni jasno, zakaj je ljudstvo obračunalo z nekaterimi ljudmi. Razlog za vedno več primerov linča pa je jasen – popolno pomanjkanje učinkovitega pravosodja.

Več o tem članku: Množica poskušala linčati roparko

Bookmark and Share


Nazaj na Šokantno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj