Televizija v živo

Kriminalisti pri Jelinčiču

Kategorija: Šokantno
Kriminalisti pri Jelinčiču
Avtor: Odiseus               Objavljeno: 2010-03-09 22:00:21

Kriminalisti v tem trenutku zaslišujejo poslanca in prvaka SNS Zmaga Jelinčiča, zaslišali pa naj bi tudi poslanca Srečka Prijatelja; ministra Milana Pogačnika zaslišujejo na ministrstvu za kmetijstvo.

Po neuradnih informacijah policisti zaradi suma kaznivih dejanj podkupovanja pri gradnji golf igrišč na Primorskem v tem trenutku v državnem zboru, na sedežu poslanske skupine zaslišujejo predsednika stranke SNS Zmaga Jelinčiča. Njegovega strankarskega kolega Srečka Prijatelja naj bi v isti zadevi zaslišali danes v Solkanu. Po naših podatkih naj bi policija ministra Milana Pogačnika zasliševala na ministrstvu za kmetijstvo.

Pridržani so štirje osumljenci, po neuradnih podatkih tudi nekdanji direktor Luke Koper Robert Časar. Murskosoboški župan Anton Štihec v preiskavi sodeluje prostovoljno.

Predstavnik za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija je v sporočilu za javnost zapisal, da "kriminalistična policija v predkazenskem postopku, ki ga usmerja okrožno državno tožilstvo v Kopru, na širšem območju Slovenije izvaja obsežne aktivnosti na področju preiskovanja gospodarske kriminalitete, korupcije in drugih težjih oblik kriminalitete". Ob tem je kriminalistična policija na podlagi pooblastil iz Zakona o kazenskem postopku petim osumljenim osebam odvzela prostost in jih pridržala.

Pred novinarje je stopil poslanec SNS Silven Majhenič in dejal, da je nad vdorom policije v parlament zgrožen. "To se doslej ni dogajalo," pravi Majhenič in zadevi pripisal politično ozadje: "Ve se katerim strankam rejtingi padajo."

Po koncu preiskave, ki v prostorih SNS še poteka, naj bi Jelinčič dal izjavo za medije.

Več o tem članku: Kriminalisti pri Jelinčiču

Bookmark and Share


Nazaj na Šokantno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj