Televizija v živo

'Če nimate, ukradite'

Kategorija: Šokantno

Avtor: Odiseus               Objavljeno: 2009-12-23 04:56:28

"Ste ostali brez zaposlitve, denarja? Nimate za hrano, darila? V teh težkih časih kraja po trgovinah ni greh,“ je svojim faranom dejal angleški župnik. S tem je sprožil val ogorčenja, spet drugi pa njegove besede pozdravljajo.

V angleškem Yorku so se v tamkajšnji cerkvi zbrali krajani, ki so bili nad župnikovo pridigo zelo presenečeni. Tim Jones je namreč svojim faranom dejal, da priporoča krajo po trgovinah, vernikom pa se ni treba bati, da bodo s tem dejanjem grešili. Opozoril je le, da morajo krasti v trgovinah, ki so v lasti velikih trgovskih verig. "Krajo ne priporočam zato, ker menim, da je nedolžna ali pa da je nekaj pozitivnega. S težkim srcem vam svetujem kaj takega. Toda družba je pozabila na nekatere ljudi. Menim, da je bolje, kaj odnesti iz trgovine, kot pa prodajati svoje telo za denar, vlamljati v hiše in ropati nedolžne na ulici,“ je bil kritičen župnik.

Opozarja, da je zelo pomembno, da ne kradejo v majhnih, družinskih trgovinah. "Osredotočite se le na velike trgovske verige. Tisto, kar boste ukradli vi, bomo plačali mi. Trgovci bodo namreč zvišali cene, da bi pokrili izgubo zaradi kraj. Pomembno pa je tudi, da ne jemljete tistega, kar ne potrebujete,“ je dodal župnik Jones, ki je farane pomiril z besedami, da ne bodo kršili božje zapovedi "Ne kradi!“, saj Bog razume revne in prezira večje lastninske pravice bogatih. "Upam, da mojih besed ne boste narobe razumeli. To ni le preprost poziv, naj ljudje kradejo po trgovinah. To je klic družbi, naj tiste najrevnejše in najranljivejše med nami ne obravnavajo z brezbrižnostjo in prezirom,“ je razložil in dodal, da je zagotavljanje neustrezne socialne pomoči nekaj najbolj katastrofalnega v družbi.

Policisti so ogorčeni

Odzvali so se že yorški policisti, ki pravijo, da je župnik zelo neodgovoren. "Razmere bodo le slabše, če bo pozival h kriminalu,“ so sporočili. Dodali so, da so zaznali povečano število tistih, ki so se znašli v težavah. Takim svetujejo, naj poiščejo pomoč.

Predstavnica lokalnih oblasti, ki je lobirala za strožje kazni za tiste, ki so zasačeni pri krajah v trgovinah, je za spletno stran yorkpress.co.uk dejala, da je Božič preveč skomercializiran. "Na ljudi se izvaja pritisk, da morajo kupovati darila in zapravljati," je kritična. Dodaja pa, da gre v vsakem primeru za kriminalno dejanje, ne glede na to, ali je oseba, ki je v trgovini ukradla konzervo tune, brez denarja in lačna.

Več o tem članku: 'Če nimate, ukradite'

Bookmark and Share


Nazaj na Šokantno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj