Televizija v živo

Ko denar pada z neba

Kategorija: Smeh
Ko denar pada z neba
Avtor: Odiseus               Objavljeno: 2010-01-25 00:59:18

Ste že napisali oporoko? Najbrž ne, tako kot velika večina Slovencev ne. Morda se sprašujete, kaj naj bi razdelili med dediče. Si sploh zaslužijo vsaj delček vašega premoženja?

Mnogo bolj pa o tem dokumentu razmišljajo bogataši, ki se, če nimajo lastnih bližnjih ali pa jih ne marajo, včasih poslužijo tudi precej nenavadnih metod iskanja dedičev.

Med prvimi s precej noro idejo je bil kanadski poslovnež in odvetnik Charles Vance Millar. Še ko je bil živ je veljal za velikega šaljivca in ljubitelja potegavščin, ko je umrl in je bila razkrita njegova oporoka, pa je svet daljnega leta 1926 šokiral z odločitvijo, da svoje premoženje zapušča katerikoli ženski, ki bo čez deset let mati največ otrokom. Oblasti so bile v šoku, daljni sorodniki – Millar namreč ni imel lastnih otrok – pa tudi. Oporoko so se neuspešno trudili izničiti devet let.

Ali pa portugalski aristokrat Luis de Camara, ki je oporoko napisal pri 29ih letih, 70 dedičev pa naključno poiskal v telefonskem imeniku. Ko je 13 let kasneje umrl, je vsak prejel 6000 funtov. Večina je bila najprej prepričana, da gre za potegavščino.

Več o tem članku: Ko denar pada z neba

Bookmark and Share


Nazaj na Smeh

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj