Televizija v živo

Zgodbe za lahko noč navdušujejo od nekda

Kategorija: Risanke
Zgodbe za lahko noč navdušujejo od nekda
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2019-10-23 15:01:11

Že od nekdaj so zgodbe za lahko noč navduševale množice ljudi. Sprva so se le pripovedovale in širile od ust do ust. Tako so dobivale nove oblike, se spreminjale in postajale žive. Nato so se našle osebe, ki so zgodbe za lahko noč napisale. Njihova privlačnost se od preteklosti do moderne dobe ni prav nič zmanjšala. Spremenilo se je le to, da so zgodbe za lahko noč dobile nove razsežnosti. Lahko se gledajo po televiziji ali računalniku, lahko se berejo ali poslušajo. Ne glede na medij zgodbe za lahko noč poslušalcem ali gledalcem dovoljujejo, da vstopijo v nov svet. Po njih se lahko vsak poveže s preteklostjo, drugo realnostjo ali navsezadnje s samim sabo.

Zgodbe za lahko noč za spočito detece

Namen zgodbe za lahko noč je dvojne narave. Življenje osmislijo ter po napornem dnevu osebi prinesejo zadovoljstvo. Zadovoljstvo osebo pomiri in jo učinkovito pripravi na spanec. Sproščen um bo potonil v kakovosten sen. Telo vsak dan potrebuje določeno število ur počitka, da lahko naslednji dan normalno deluje. Koliko počivanja potrebuje posameznik, je odvisno od let in tempa njegovega vsakdana. Po navadi so zgodbe za lahko noč rezervirane predvsem za otroke. Starši so morali najti način, kako jih pripraviti do tega, da končno zlezejo pod rjuhe in zaspijo. Zgodbice so se izkazale kot učinkovit način za nekaj kakovostnih skupnih trentkov in za uspavanje razgibanega otroškega uma.

Zgodbe za lahko noč vzpostavijo red

Najlažje je otročiča mogoče pripraviti do postelje s pomočjo rutine. Zanj primerne zgodbe za lahko noč so pomemben del te rutine. So vaba, pomirjevalo in hkrati način za posredovanje znanja. Med branjem se lahko pocrkljate in skupaj oponašate glasove različnih likov. Zakaj bi bilo branje dolgočasno, če zgodbica ni. Želeli boste, da bo naslednji dan fantek ali punčka dodobra spočit oziroma spočita. Ta cilj lahko dosežete z zmanjšanjem stresa, ki bremeni vašega potomca. Pomagajte mu zaspati vsak večer ob isti uri in osrečiti oba hkrati, s tem da preživite nekaj skupnega časa ob odlični pripovedi.

Več o tem članku: Zgodbe za lahko noč navdušujejo od nekda

Bookmark and Share


Nazaj na Risanke

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj