Televizija v živo

Zgodovina smuči Elan

Kategorija: Razno
 Zgodovina smuči Elan
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2018-11-10 18:47:32
Smuči Elan so svetovno znane, a tudi cenjene in priznane v vseh krogih smučarjev. Nič čudnega torej, da za marsikaterega rekreativnega ali profesionalnega smučarja Elan predstavlja samoumevno opcijo pri nakupu novih smuči. Prepričljive pa niso le tiste odlike, ki jih je moč zaznati in preizkusiti na samih smučeh – gotovo nekaj šteje tudi bogata zgodovina podjetja in smuči Elan, ki potrjuje, da gre za uveljavljenega in zanesljivega proizvajalca in kakovostno ponudbo.
 
 
Podjetje Elan ima dolgo in presto zgodovino, saj se zgodba začne že v letu 1945, v času druge svetovne vojne, ko so začeli smuči izdelovati slovenski partizani za lažje gibanje po zasneženem terenu. Že kmalu po teh začetkih, v letu 1948, se je proizvodnja razširila na druge izdelke, ki so v neki meri še danes vključeni v ponudbo – to so predvsem manjša plovila. Smuči so vseskozi ostale glavna gonilna sila razvoja podjetja in tudi glavni prodajni adut, čeprav se je skozi leta ponudba spreminjala in bogatila. Podjetje je začelo tudi s proizvodnjo športnih oblačil in druge opreme, razvejana ponudba pa je zahtevala tudi specializacijo posameznih oddelkov podjetja.
 
Zgodovina smuči Elan je seveda neločljivo povezana z zgodovino podjetja Elan. Gotovo pa ne moremo mimo velikega poudarka v začetku te zgodbe – priljubljenost smuči znamke Elan je skokovito narasla predvsem v sedemdesetih, ko je na njih zmagoval smučarski šampion Ingemar Stenmark. Takrat je znamka pridobila veliko ugleda in spoštovanja v strokovnih krogih in med profesionalnimi smučarji, kar je podjetju omogočilo nadaljnji razvoj vrhunskih smuči višjega kakovostnega razreda.
Danes Elan navdušuje v različnih segmentih ponudbe. Še vedno so njihove smuči priljubljene med profesionalnimi športniki, zelo cenjene pa so tudi med rekreativci. Pod to znamko namreč najdemo zelo raznoliko zbirko modelov, ki jih družijo določene ključne lastnosti in odlike, razlikujejo pa se po namembnosti in tudi po ceni. To pomeni, da je možno tudi v nižjem cenovnem razredu najti odlične smuči Elan, ki bodo kot nalašč za začetnike in rekreativne smučarje.
 

 

Več o tem članku: Zgodovina smuči Elan

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj