Televizija v živo

Otroške čelade za kolo

Kategorija: Razno
Otroške čelade za kolo
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2018-03-14 08:42:16

Varnost je izjemnega pomena tako za odrasle kot tudi za otroke. Odrasli lahko v večji meri sami poskrbimo zanjo, medtem ko moramo naše otroke še naučiti, kaj varnost sploh pomeni. Še posebej je pomembna tista varnost, na katero moramo paziti tudi izven našega stanovanja, na primer na cesti ali pa v šoli.

Ko govorimo o cesti, pomislimo tudi na kolo, ki je za otroka sicer izjemno vabljiva zadeva, obenem pa tudi dokaj drzna in nevarna. Še posebej nevarna postane takrat, kadar naš otrok ni primerno opremljen za vožnjo na kolesu. Predvsem je pomembno, da ima na glavi čelado, ki je ključnega pomena. Otroške čelade na cesti na kolesu so obvezne.

Otroške čelade različnih proizvajalcev

Na trgu je tudi tovrstne ponudbe veliko. Veliko proizvajalcev je izjemno kvalitetnih in tako ponujajo vrhunske otroške čelade, ki so namenjene izključno otrokom, in sicer po izjemno ugodnih cenah. Med seboj se pa ne razlikujejo samo po proizvajalcu ter cenah, ampak tudi po obliki, barvi ter materialu.

Zaščita za glavo

Običajno je na otroških čeladah kak priljubljen motiv iz risanke ali pravljice. Tako bo naš otrok čelado na glavo dal še z večjim veseljem, saj bo vedel, da ga bo med vožnjo, ki bo ravno zaradi čelade veliko bolj varna, spremljal tudi njegov junak, ki ga obožuje.

Za varno udeležbo v prometu

Otroške čelade so pogosto živih barv, kot so rumena, rdeča ali oranžna. Na varnost otrok na cesti pa ne opozarjajo samo starši. Otroke ves čas opozarjajo tudi vzgojitelji ter učitelji. Če je otrok že od nekdaj opozorjen, potem bo vsekakor čelado dal na glavo, ne da bi sploh pomisli, da je ne bi. In tako je tudi prav. V nasprotnem primeru pa se lahko vprašamo, kaj vse se lahko pripeti našemu otroku, če na primer zaščite za glavo ne uporablja. O posledicah raje ne bi razmišljali.

Več o tem članku: Otroške čelade za kolo

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj