Televizija v živo

Kazenske - točke kdaj in kako se izbrišejo?

Kategorija: Razno
Kazenske - točke kdaj in kako se izbrišejo?
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2018-08-02 13:00:01

Kdaj pa se kazenske točke sploh vpišejo in kako jih pridobite? Seveda z kršenjem prometno cestnih pravil. Najvišja in najhujša možna kazen je vpis osemnajstih točk, najmanj možna pa je ena kazenska točka. Dobite jo torej lahko tudi, če ste povzročitelj hujše prometne nesreče, prehitre vožnje ali pa vožnje pod vplivom alkohola – zadnji dve sta pogostejši. Možno je tudi, da boste presegli število 18 točk oziroma jih dosegli v roku nekje dveh let in v tem primeru vam bo vožnja prepovedana, izpit pa odvzet. Je pa tukaj potrebno tudi poudariti, da če naredite prekršek z enim od vaših vozil, vam izpit lahko odvzamejo tudi pri drugih. Tukaj seveda govorimo o izpitu A ali C kategorije, če ste povzročili prekršek z B kategorijo.

Sodišče lahko namreč ne glede na to, kje ste grešili in pridobili 18 kazenskih točk, odvzame izpit pri vseh kategorijah, ki jih imate opravljene in boste tako nezmožni voziti katerokoli vozilo. Je pa tukaj še izjema – voznik začetnik, ki mu prenehanje izpita velja že po preseganju ali doseganju sedmih kazenskih točk, a v treh in ne dveh letih – razen, če jih seveda dobi naenkrat.

In potem še izbris – ta se zgodi po dveh letih, s tem, da v tem času ni pridobil zadostnega števila kazenskih točk, s katerim bi izpit izgubil. Seveda pa vsi pazijo, da svojih jeklenih konjičkov nebi tako hitro izgubili in pomen varne vožnje je eden izmed njih. Če avtomobili spadajo v premičnine, so njihovo nasprotje nepremičnine, ki pa so prav tako zelo pomembne za vaše življenje, sploh če prav v tem trenutku kupujete svojo prvo. Morda za oddajanje ali pa za življenje, pazite le, da boste nepremičnine kupovali premišljeno – prav tako kot tudi vaše jeklene konjičke, da vam bodo dobro služili pri uporabi.

Več o tem članku: Kazenske - točke kdaj in kako se izbrišejo?

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj