Televizija v živo

Kam investirati v času Covid-19?

Kategorija: Razno
Kam investirati v času Covid-19?
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2020-08-27 14:19:12

Če je vprašanje usmerjeno v kam investirati periodično, naj si bodi mesečno, 3-mesečno, polletno ali letno, potem je odgovor, tja kot kadar koli. Če pa je vprašanje kam investirati enkratno, potem pa so le redki na svetu, ki imajo dovolj poguma, da si v času Covid-19 situacije upajo z več kot 50% gotovostjo trditi, da je pravi naslov za investicijo ta ali oni. Namreč, svet že zelo dolgo ni doživel česa podobnega, kot se celemu svetu dogaja zadnjih nekaj mesecev, zato je res izredno težko napovedati, bolje rečeno uganiti, kateri naslov za enkratno investicijo večjega zneska bi bil v tem času primeren, da bi z velikim odstotkom verjetnosti lahko pričakovali, da bo rezultat dosegel pričakovanja investitorja. Odlične odgovore na vprašanje kam investirati najdete tudi na spletni povezavi https://incrementum.si/kam-investirati/.

https://www.youtube.com/watch?v=GPag3U_Sps4

Kam investirati periodično?

Korona virus je spremenil praktično vse na svetu, razen kam investirati periodično, naj si bodi mesečno, ki je najpogostejše, 3-mesečno, polletno ali letno. Zakaj? Zato, ker smisel periodičnega investiranja je dolgoročno investiranje, kar pomeni konstantno investiranje vsako določeno periodo (npr. vsak mesec) tudi v času takšne ali drugačne krize. Namreč, zgolj in izključno s konstantnim investiranjem bodo želeni cilji doseženi. Naj si bodi, da gre za periodično investiranje v zlato, delnice ali kriptovalute, ni pomembno v kaj, bistvo je, da se investira konstantno in dolgoročno, zato je odgovor na vprašanje kam investirati v času krize povsem enak kot v času, ko korona krize ali katere koli druge krize ni, vsaj do zdaj za kaj takega še ni bilo potrebe, saj še nobena kriza ni trajala dlje kot kakšno leto dni.

Kam investirati v kripto svetu?

Zopet si je potrebno najprej odgovoriti na zgoraj postavljeno vprašanje, kam investirati enkratno ali periodično? Če govorimo o enkratnem investiranju, vam svetujemo, da počakate še približno vsaj 2-3 mesece po koncu korona krize in se šele takrat posvetujete s profesionalnimi managerji za upravljanje finančnih investicij, saj tudi ti profesionalci lahko dandanes le ugibajo. Če pa razmišljate periodično, potem pa je ena od pravih izbir v kripto svetu sklad Incrementum. Kaj sklad veste? Sklad je finančni instrument, ki sredstva več investitorjev hkrati vlaga v več različnih stvari, naj si bodo to delnice, kriptovalute ali kaj tretjega. Torej, skladi temeljijo na razpršitvi naložbe, s čimer se nevarnost za neželeni rezultat bistveno zmanjša, in sicer veliko bolj kot nezmožnost doseganja nadpovprečnih rezultatov.

Torej, kam investirati, da bo cilj dosežen?

Cilj vsake investicije je povečanje vloženega zneska ali vsaj ohranitev realne vrednosti, torej vsaj premagati inflacijo. Mnogi rečejo, da dobim nazaj vsaj toliko kot sem vložil, ampak ali je takšen investitor res zadovoljen investitor. O zadovoljstvu lahko vsaj približno govorimo šele, ko je pokrita vsaj inflacija. Za dosego takega cilja je več kot primerna investicija v zlato, to je že mnogo desetletij znano kot vrhunska zaščita pred inflacijo. Investicija v kripto valute pa, ko govorimo o investiciji v kriptovalute preko sklada npr. preko sklada Incrementum, pa prav tako ob precej visoki varnosti investicije, prinaša tudi še nekaj procentov več kot le zaščito pred inflacijo. Nasvet kam investirati: vložite nekaj v zlato, nekaj v sklad Incrementum, nekaj v delnice, nekaj pa obdržite na bančnem računu, pa bo to sigurno vaša zelo modra odločitev.

 

Več o tem članku: Kam investirati v času Covid-19?

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj