Televizija v živo

Kakšne boksarske vreče so primerne zame?

Kategorija: Razno
Kakšne boksarske vreče so primerne zame?
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2019-05-29 12:50:53

Kot za vsako drugo stvar, je tudi za boksarske vreče potrebno odgovoriti na marsikatero vprašanje, predno se lahko odločimo za nakup. Ključnega pomena je, kakšen strop imate. Če je vaš strop iz monte plošče ali gipsa, za vas niso primerne boksarske vreče, ki se jih montira na strop, saj bi se ob redni uporabi boksarske vreče, le-ta lahko utrgala s stropa, zato je v takem primeru potrebno kupiti samostoječo oz. najti drugačno rešitev. Za najboljšo rešitev pritrditve boksarske vreče na strop, je potreben betonski strop ali pa vsaj leseni strop, ampak z močnimi tramovi in vrečo pritrditi direktno v tram, in še to s pravilnimi vijaki, ni vseeno s katerimi!

Stenske boksarske vreče

Boksarske vreče se lahko montira tudi na steno, ampak tudi tu ni vseeno iz česa je stena. Zopet ni primerna stena, ki je iz gips plošče ali siporeksa, saj sta ta dva materiala premehka, da bi lahko zdržala vse vaše udarce ob vadbi. Iz enakih razlogov, kot pri montaži na strop, je najbolj primerna betonska stena, lahko pa je tudi lesena, pri kateri pa je zopet potrebno biti pozoren kam in kako montiramo boksarske vreče.

Postavitev boksarske vreče na tla

Rešitev za postavitev boksarske vreče je tudi, da jo postavimo na tla, in sicer lahko s talnim nosilcem, ali pa da svojo poiščemo na oddelku za samostoječe ali talne boksarske vreče. Prednost teh je, da jih lahko premikamo po prostoru ali celo iz prostora v prostor. Najbolj praktične so tiste talne boksarske vreče v katere se lahko vstavi mivka ali kakšen drug podoben material v teži približno 100 kg, saj takšne ne boste mogli prevrniti ne glede na vrsto udarca z roko ali nogo.

Poleg vsega napisanega pa je za nakup pomembna tudi vaša telesna višina in namen vadbe, saj ni vsaka primerna za vsakogar in za vsako vadbo. Zato toplo priporočamo posvet pri strokovnjaku še pred nakupom, saj se boste le tako povsem pravilno odločili in kupili tisto pravo.

 

Več o tem članku: Kakšne boksarske vreče so primerne zame?

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj