Televizija v živo

Izpit za viličarja na delovnem mestu

Kategorija: Razno
Izpit za viličarja na delovnem mestu
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2020-09-08 15:54:50

Izpit za viličarja mora opraviti vsak voznik vseh vrst teh strojev, diesel, električnih ali plinskih, ki so prisotni na deloviščih, v skladiščih, v proizvodnih obratih in podobno. Tečaj obsega teoretično in praktično usposabljanje. Teoretične vsebine morajo vozniki poznati za uspešno upravljanje dvigal. Pred pristopom na izpit za viličarja Projekt varnost namreč potrebno poznati osnove motoroznanstva, notranjega transporta, varnega dela s strojem, kako troj vzdrževati, varnosti in zdravje pri delu in podobno. Praktični del se opravi pod vodstvom izkušenega inštruktorja in obsega vožnjo in upravljanje stroja.

Izpit za viličarja, podrobnosti teoretičnega in praktičnega dela

Teoretični preizkus znanja obsega spoznavo samega stroja, vrste strojev, spoznavanje njihovih osnovnih delov in priključnih elementov, splošne pogoje in varnostne ukrepe, ki morajo biti upoštevani za delo z viličarjem, prevoz tovorov, stabilnost samega stroja, oceno teže tovora, nastavitev opreme, postopki, ki se jih mora slediti pred začetkom dela, pregled stroja, varnostnih naprav in transportne poti, in še veliko več. Ko se teoretični del opravljen, se vse skupaj prenese v prakso. Izpit za viličarja Projekt varnost obsega demonstracijo komand, uspešno izogibanje oviram pri prevažanju tovora skozi razne prostore, nalaganje in odlaganje tovora in podobno. Ko boste opravili izpit za viličarja in si pridobili kartico o usposobljenosti za delo s strojem, boste zares že polno usposobljeni za varno in učinkovito delo.

Kako poteka izpit za viličarja Projekt varnost?

Vsak udeleženec mora po končanih predavanjih in praktičnem prikazu in urjenju, pisno opraviti teoretični del preizkusa, s pisanjem testnih pol iz zgoraj naštetih tem. Po uspešno opravljenem teoretičnem preizkusu, sledi praktična vožnja z nekaj praktičnimi nalogami. Te so lahko, na primer, prenos in postavljanje velikega soda, prevoz palet in nameščanje palet eno na drugo, transport zabojev z razsutim tovorom in nameščanje zabojev v višino, spretnostna vožnja. Po uspešno opravljenem izpitu, udeleženec prejme certifikat o usposobljenosti in opravljan izpit za viličarja. Tako postane polno usposobljen uporabnik stroja in stroj lahko neomejeno, varno in učinkovito upravlja na delovnem mestu.

Več o tem članku: Izpit za viličarja na delovnem mestu

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj