Televizija v živo

Izgleda da je viski trenutno vroča investicija - le zakaj?

Kategorija: Razno
Izgleda da je viski trenutno vroča investicija - le zakaj?
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2018-08-14 12:45:48

Če boste pozorni na novice o zbirnih trgih, boste morda opazili da je viski trenutno vroča tema. Leta 2017 je bilo vsekakor rekordno leto, v katerem se je slednji zopet začel uvajati nazaj na trg, letos pa so se naraščanje prodaje in vrednosti le še stopnjevale. Leta 2017 je prišlo do 43 % povečanja prodaje viskija z prodajo kar 83 tisoč steklenic. To rudi ni bil le obseg prodaje, ampak tudi vrednosti, saj se je povprečna cena izjemno povišala – tudi do 24 % več kot pred dvema letoma.

Torej zakaj viski, tako v priljubljenosti kot vrednosti? Organizacija, ki preučuje viski, pravi, da je odprti market boljši kot kadarkoli prej, ampak povpraševanje še vseeno presega ponudbo – slednje pa pomaga povečevati cene. Predvsem spletne in pa tudi javna dražba kot taka, so trgu viskija vsekakor pomagale rasti, prav tako pa povezujejo kupce in prodajalce redkih viskijev. Javna dražba lahko tudi omogoča transakcije, da se takšni viskiji pojavijo na svetovni ravni, saj so zbiratelji na azijskem trgu trenutno najpomembnejši.

Če torej razmišljate o investiciji v viski, je potrebno razmisliti o določenih dejavnikih. Eden izmed njih je vsekakor potrpežljivost. Zavedati se torej morate, kdaj boste kupili in kdaj prodali, pazite pa vsekakor na trg. Ne pozabite pa tudi na raziskave – preden začetek vlagati v katero koli naložbo, vsekakor opravite predhodne raziskave – viski razumite in postanite njegov strokovnjak. Pomembno pa je tudi stanje – boljše je stanje, več bo vredno denarja. Podučite se o njegovem vzdrževanju in pa ne pozabite, da viskija ni potrebno tako skrbno shranjevati kot denimo vina – ne potrebuje mrzle kleti, potrebuje pa sobno temperaturo v kateri naj bo shranjen pokončno, da se tako izognete tekočini, ki lahko pride v stik z steklenico in pijačo.

Več o tem članku: Izgleda da je viski trenutno vroča investicija - le zakaj?

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj