Televizija v živo

Internetne prevare spletnih dražb

Kategorija: Razno
Internetne prevare spletnih dražb
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2018-03-18 06:55:15

V današnjem svetu tehnologija zelo hitro narašča in se posodablja, prav tako uporaba interneta doseg vedno večji porast, posledično narašča tudi priložnost za spletni kriminal. Zato tudi postaja spletni kriminal ena izmed glavnih skrbi uporabnikov, trgovcev in vladnih oblasti.

Navadno spletni kriminal oziroma prevara, goljufija ali sleparstvo  strmi k neki finančni pridobitvi. Prevara je navadno povezana z enim ali več elementi interneta. Element interneta so: e-pošta, spletne klepetalnice ter različne spletne strani. Pri internetnih prevarah gre za izvajanje goljufivih transakcij oziroma prenosom dohodkov, ki so seveda pridobljeni s prevaro. Prevzamejo jih od finančnih ustanov ali drugih pravnih in tudi fizičnih oseb.

Preko spleta lahko potekajo tudi <A HREF="https://www.nepremicnine365.com/drazbe">javna dražba</A>, ki vsebujejo proces prodaje, nakupa ter denarnih transakcij…vse to pa seveda vodi do vprašanja o varnosti. Zelo pomembna je varnost pri spletnih dražbah za vse uporabnike. Spletna dražbena mesta skrbijo za to, da preprečujejo morebitna tveganja in možne goljufije in prevare vnaprej.

Pri spletnih dražbah kupec ne more videti dražbenega predmeta v živo, vidi ga lahko le preko slike, ki je pripeta na spletnem dražbenem mestu. Pride tudi do tega problema, da kupec dejansko ne more takoj prevzeti dražbenega predmeta oziroma storitve. Prav tako pa imajo tudi kupci zelo malo nadzora nad celotnim potekom spletne dražbe. Pride tudi do primera, ko kupec ne more videti dražbenega predmeta na spletni dražbi, tako je zanj to velika slabost, saj tako prodajalec ovrednoti predmet po svoji presoji ter mu s tem določi vrednost. V tem primeru potencialnim kupcem preostane le to, da slepo zaupajo prodajalcu. Tako potem prihaja do vedno večjih prevar in goljufij na spletnih dražbah.

Spletne dražbe imajo precej visoko stopnjo anonimnosti. To je ena izmed slabosti spletnih dražb, saj omogoča goljufom in prevarantom, da se jim ni potrebno identificirati, kar tudi pomeni, da lahko prevzamejo lažne in katere koli identitete. Spletne dražbe imajo tudi ohlapne legalne omejitve.  Prodajalci lahko prikazujejo lažne predmete…ipd.

Več o tem članku: Internetne prevare spletnih dražb

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj