Televizija v živo

Barva za les za dolgotrajno lepoto

Kategorija: Razno
Barva za les za dolgotrajno lepoto
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2019-02-20 12:00:01

Les je material ali snov, iz katerih sestojijo drevesa in grmi in deli dreves, to so deblo, veje in korenine. Kot obstaja več vrst dreves, tako obstaja več vrst lesa. Drevesa se delijo na listnata in iglasta. V Evropi so naslednje vrste lesa: smreka, sibirski macesen, bor, brest, breza, hrast, bukev, češnja, gaber, hruška, javir, jesen, kostanj, lipa, oreh, akacija, topol, vrba, cedra in sibirski bor. Les, pridobljen iz debel iglavcev se razlikuje ob lesa, pridobljenega iz listavcev. Prav zato se vrste lesa med sabo razlikujejo in se uporabljajo za različne namene. Ne glede na namen in vrsto, je treba les zaščititi, pri čemer nastopi barva za les. Podjetje Silvaprodukt ponuja več vrst premazov.

 

Barva za les je lahko tudi prozorna

Snov za premazovanje ali premaz za les je brezbarvna ali prozorna barva za les, namenjena temu, da se leseni predmet zaščiti pred zunanjimi vplivi. V podjetju Silvaprodukt so pripravili široko ponudbo izdelkov, ki so namenjeni prav zaščiti lesenih izdelkov. Iz lesa se lahko izdelajo izdelki, kot so vse vrste pohištva, hiške, naj bodo to ute, pasje hišice, hišice na drevesu, hišice za krilate prijatelje, ograje, tudi parket   Izdelki, narejeni iz lesa se ločijo tudi po tem, ali so v notranjih prostorih ali najdejo svoje mesto zunaj. Vsi izdelki iz lesa, naj bodo zunaj ali v notranjih prostorih, morajo biti zaščiteni s primerno zaščito, kot je barva za les.

 

Barva za les ščiti pred zunanjimi vplivi

Tisti izdelki iz lesa, ki so nameščeni zunaj, so bolj podvrženi zunanjim dejavnikom, kot so dež, toča in sneg. To pomeni, da je zanje kot nalašč barva za les, saj jih ta zaščiti tudi pred ekstremnimi vremenskimi vplivi. Na les ne vpliva le vreme. Lesu lahko škodijo tudi škodljivci, kot so lesne glive, lesni insekti in lesa lačni termiti. Tudi proti tem je na trgu na voljo zaščitna barva za les, ki je po navadi v obliki brezbarvniega premaza. S tem premazom je les zaščiten trajno, to je za dlje časa. Les naj ostane čim lepši čim dlje.

Več o tem članku: Barva za les za dolgotrajno lepoto

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj