Televizija v živo

Porsche Panamera

Kategorija: Avto
Porsche Panamera
Avtor: Odiseus               Objavljeno: 2009-10-24 12:00:40

Porsche je na slovenski trg pripeljal prestižno, štirivratno panamero, v kateri se lahko nadvse udobno prevažajo štirje potniki – pa čeprav so zrasli čez meter devetdeset. Za limuzine visokega razreda gran turismo ni dovolj vpadljiv videz, vrhunsko udobje, eleganca in sploh najboljši materiali (poleg ustrezne cene seveda). Limuzine, ki nosijo napis Porsche, morajo razpolagati tudi z vrhunskimi zmogljivostmi in prav takšnimi voznimi lastnostmi.

V panamero so vgrajeni nekateri sklopi, ki predstavljajo novosti v tem visokem avtomobilskem razredu. Na primer samodejni menjalnik z dvema sklopkama in kombinacija s funkcijo stop&go. Vsaka posamezna zračna vzmet se lahko aktivno dopolni z določenim volumnom zraka za bolj suvereno in čvrsto lego na cesti, tudi aerodinamika s pomičnim zadnjim spojlerjem deluje aktivno. To pa še ni vse.

Sport chrono Je naziv paketa, ki predstavlja najbolj športno posebnost limuzinske panamere. S funkcijo "overboost" pri turbomotorju trenutno naraste navor na 770 Nm, motor postane bolj ostro odziven, vrtljaji gredo višje, časi prestavljanja se skrajšajo, podvozje se spusti za 25 milimetrov … Poleg petih osnovnih merilnikov je dodana še okrogla štoperica, s katero lahko voznik na dirkališču spremlja dogajanje na vsakem prevoženem krogu. Za 100-odstotni izkoristek pri pospeševanju z mesta pa skrbi "launch control", ki deluje kot na startu relija, torej: vklop stikala, leva noga na zavoro, plin do konca (motor bo sam izbral vrtljaje), nato pa voznik samo spusti zavoro in se izstreli …

Osnovo vsem motorjem predstavlja cayennov 8-valjni bencinski V-motor, ki so ga prilagodili panameri in tudi dodatno izboljšali. Zadnji kolesi panamere S poganja 4800-kubični atmosferski motor s 400-glavo konjsko čredo. V osnovi spada zraven ročni 6-stopenjski menjalnik, doplačilno pa samodejni 7-stopenjski PDK (porsche doppelkuplung). Le-ta je serijski pri štiripogonski panameri 4S z enakim motorjem in pri najmočnejši panameri turbo, ki izvedbo 4S prekaša za dodatnih sto konj. Za prihodnost napovedujejo različico V6 kot vstopni model in panamero s hibridnim pogonom.

110, 118 in 155 tisočakov - S, 4S in turbo je vrstni red, po katerem se vzpenjajo stopnje serijske opreme in seveda cene. Postavk s spiska opreme "najmanj drage" izvedbe "S" ne bi naštevali, ker pač nič ne manjka. Štirikolesno gnani 4S je opremljen s samodejnim 7-stopenjskim menjalnikom z dvema sklopkama, ter funkcijo stop&go. Panamera turbo ima namesto 18-palčnih koles 19-palčna, nadzoru stabilnosti je dodano zračno vzmetenje z nastavitvijo višine in trdote, ksenonski žarometi so pri tej stopnji dinamični, parkirni senzorji pa so nameščeni tudi spredaj. Turbo se od cenejših dveh razlikuje še po naslednjem: notranjost je v celoti usnjena (ne samo sedeži), volan je pomičen električno, ogrevana sta tudi zadnja sedeža, dekoracije so iz orehovega lesa, vgrajena je navigacija, BOSE ozvočenje, zadnji spojler pa je namesto v dve smeri, kot pri S in 4S, nastavljiv v štiri (poleg naklona še po širini). Več o tem članku: Porsche Panamera

Bookmark and Share


Nazaj na Avto

Komentarji:


					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj