Televizija v živo

Kako se lotiti nakupa pohištva?

Kategorija: Avto
Kako se lotiti nakupa pohištva?
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2018-09-24 14:07:46

Pohištvo predstavlja enega izmed največjih izdatkov pri prenovi doma. Glede na to, da ga bomo uporabljali leta in leta, je smiselno izbrati kakovostne kose, ki nam bodo dobro služili daljše časovno obdobje, hkrati pa nam bodo všeč tudi dolgoročno. Glede na to, da je nakup pohištva ena izmed zadnjih faz pri prenovi doma, je večina že na tesnem z denarnimi sredstvi. Kako torej kupiti pohištvo z omejenimi sredstvi, da nam bo dom všeč in nam bo tudi lepo služil?


Prvo pravilo je, da več denarja porabimo na ključnih kosih pohištva, ki jih je težko zamenjati. Tak kos pohištva je na primer kuhinja in kopalnica. Ker gre za velike in drage kose opreme, je pametno večji del sredstev vložiti v ta dva prostora. Pri ostalih kosih pohištva, ki jih ni pretirano težko zamenjati, na primer sedežna garnitura, lahko na začetku kupimo cenejši začasen kos, ki ga kasneje zamenenjamo s kakovostnejšim. Če želimo še dodatno prihraniti, lahko za začetek namesto sedežne garniture kupimo manjši kavč ali pa uporabimo kar stole za kampiranje, ki drugače tako ali tako celo leto čakajo v garaži.

Pri nakupu pohištva, predvsem večjih in dražjih kosih, se moramo odločiti za bolj zadržane oblike in barve, ki se jih ne bomo hitro naveličali. Nato te nekoliko bolj monotone kose poživimo z cenejšimi dodatki, ki jih lahko z lahkoto zamenjamo. Tako bomo imeli sodoben in zanimiv dom tudi čez nekaj let in se ga ne bomo tako hitro naveličali.

Ponudba pohištva na trgu je zares velika, zato je pametno, da pregledamo ponudbo večjega števila trgovcev. Pri tem se ne smemo pustiti zavesti visokim popustom, ampak moramo gledati končno ceno izdelkov in njihovo kvaliteto. Pozanimati se moramo tudi, kakšne dodatne storitve trgovec nudi (prevoz, montaža) in kakšna je cena teh storitev. Pogosto je smiselno več kosov kupiti pri istem trgovcu, saj v tem primeru pogosto dobimo dodatne količinske popuste.

Več nasvetov o nakupu pohištva lahko najdete na spletni strani http://ambiento.si/.

Več o tem članku: Kako se lotiti nakupa pohištva?

Bookmark and Share


Nazaj na Avto

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj