Televizija v živo

Zgodba o srečnem izboru prave domene

Kategorija: Razno
Zgodba o srečnem izboru prave domene
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2017-10-09 09:00:02

Pred nekaj leti sem čisto po naključju slišala zgodbo o prijateljevem znancu. Z ženo sta ustvarila majhno podjetje za prodajo otroških oblačil in otroške opreme. Prodajala sta tudi otroške avtosedeže, stajice, vozičke in podobne stvari. Sprva sta imela le fizično trgovino, kjer so se oglasili kupci in pač nakupili kar so potrebovali. Kasneje pa so se začele v Sloveniji že razvijati spletne trgovine. Sama nista imela posebne želje, niti potrebe po čem takem.

A je zakonca prepričala njuna hči, ki je prav tako sodelovala v razvoju družinskega podjetja. Po tehtnem razmisleku so se odločili, da bodo v prihodnosti imeli tudi svojo spletno stran in mogoče tudi spletno trgovino. Strinjali so se, da je domena .si najbolj pomembna, če želijo prepričati slovenske kupce k zaupanju v njihovo trgovino. Zakupili so nekaj različnih domen .si, saj se niso strinjali, katera je najboljša.


Srečno naključje z domeno .si


Trgovina se je razvijala, osnovali so tudi spletno stran. A kljub temu, da je bila stran uspešna, so še vedno obdržali tudi ostalih nekaj domen. si. Čez nekaj let pa je v slovenski prostor vstopil nek tuj telekomunikacijski mogotec. In po srečnem naključju, se je po celi Evropski uniji njegov produkt imenoval kot ena izmed zakupljenih domen zakoncev iz zgornjega pripovedovanja. Točno ta domena .si je kar naenkrat postala vredna pravega malega bogastva. K zakoncema so pristopili odvetniki telekomunikacijskega mogotca in želeli to domeno. si odkupiti.

Zakonca sta se posvetovala s pravniki in skupaj so se začeli pogajati o odkupu. Točno ta domena .si je postala kasneje zelo znana po slovenskem telekomunikacijskem trgu. Zakonca pa sta lahko z denarjem nadalje razširi svoje poslovanje.

Zgodba o uspehu


Še danes z veseljem pripovedujeta zgodbo o srečnem izboru pravilne domene .si. Nikoli si nista mislila, da bo njun izbor čez nekaj leti prinesel toliko denarja. Z denarjem sta lahko odplačala pretekle dolgove in razširila trgovino z otroškimi oblačili in opremo. Nauk te zgodbe je, da lahko tudi prava domena .si prinese pravo malo bogastvo. Če ne drugega, pa je pravilno izbrana domena .si lahko odločilna za prepoznavnost podjetja in poslovanja.

Več o tem članku: Zgodba o srečnem izboru prave domene

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj