Televizija v živo

Se odločiti za amalgam ali belo zalivko?

Kategorija: Razno
Se odločiti za amalgam ali belo zalivko?
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2017-08-10 08:00:01

Še vedno je kar precej zobozdravnikov, pri katerih se amalgam konstantno uporablja. Pravzaprav bi lahko rekli, da je to stanje precej alarmantno, saj bi bilo še najbolje, da se amalgam sploh ne bi več uporabljal. Nekatere države so ga tako celo prepovedale, pri nas pa se kar konstantno uporablja. Je pa tako, da lahko ta material za zalivke najbolj konstantno zasledimo, saj le take zalivke financira Zavod za zdravstveno zavarovanje v okviru osnovnega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Po drugi strani pa na srečo lahko zasledimo, da na primer Ustna medicina odstranitev amalgama priporoča, pa čeprav ni potrebe po zamenjavi zalivke.

    Kljub temu, da se morda zamenjava zalivke ne zdi smiselna, pa je amalgam smiselno čim prej odstraniti

Mnenje zobozdravnikov glede zamenjave amalgamskih plomb z belimi je precej različno. Vendar pa so večinoma mnenja, da naj se amalgam odstrani takrat, ko je za to potreba, ne pa prej, tisti zobozdravniki, ki so mnenja, da si pri tem amalgam sprošča, kar seveda škodi. Vendar pa to ni nujno potrebno, v kolikor ima zobozdravnik ustrezno opremo, kar pomeni, da je amalgam v takem primeru pa vseeno bistveno bolj smiselno čim prej odstraniti. V podjetju Ustna medicina odstranitev amalgama opravijo strokovno, kar pomeni, da preprečujejo možnost, da bi slučajno amalgam, pravzaprav živo srebro, kakorkoli lahko škodil telesu in posledično zdravju. Veliko bolj namreč v takem primeru amalgam škodi, se vnese v telo s hlapi, skozi zob, nekaj ga lahko kaj hitro zaide v želodec in naprej po prebavnem traktu v črevesju, od koder pa ne mine niti minuta, da se absorbira v kri.

Da se odstrani amalgam, je torej treba v prvi vrsti izbrati pravega zobozdravnika, ki pozna postopke in načine ravnanjem z amalganom, saj se le na ta način namreč zdravju ne škodimo zato, ker smo mu želeli koristiti. Izbira zobozdravnikov glede odprave amalgama pa je povsem enostavna.

Več o tem članku: Se odločiti za amalgam ali belo zalivko?

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj