Televizija v živo

Pomen ultrazvoka dojk

Kategorija: Razno
Pomen ultrazvoka dojk
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2017-09-22 07:00:02

Ultrazvok dojkUltrazvok dojk ima za ženske, ki še niso dopolnile 40 let, seveda do ne pomeni, da na dopolnjenih 40 let pa je vsega konec, izredno velik pomen. Pravzaprav je ravno zato v tem času tudi najbolj pogosto uporabljen poseg, če temu lahko tako rečemo za odkrivanje sprememb v tkivu.

Pravzaprav sam ultrazvok dojk ni poseg, temveč povsem enostavna preiskava, brez kakršnega koli posega ali vpliva na telo, kar je izjemno pomembno, saj vemo, da je na telo že tako ali tako toliko enih vplivov in ni dobro, da se telo izpostavlja še kakšnim dodatnim škodljivim dejavnikom in to samo z namenom, da se preventivo pregleduje tkivo. Zakaj pa je ultrazvok še tudi zelo iskan?

Preprosto tudi zato, ker je izredno zanesljiv in se vse lepo vidi. Mnoge ženske so sicer mnenja, da pa ultrazvok dojk ja ne more biti boljši kot pa mamografija, vendar pa do navedenih 40. Dejansko temu je tako. Treba je dejansko upoštevati tudi gostoto tkiv, ki je v mlajših letih bistveno bolj gosta in so zato z mamografijo spremembe toliko slabše vidne. Kaj je kasneje, pa je popolnoma obratna zgodba. Ker je ultrazvok dojk tako zelo natančen in hitro odkrije že najmanjše spremembe, ga strokovnjaki priporočajo čim bolj pogosto, seveda ne na vsakih nekaj tednov, ampak v enem letu enkrat je pa že super, saj vemo, kako hitro se lahko rakaste celice razširijo naprej in potem rešitev sploh ni več tako enostavna kot bi bila na samem začetku.

Več o tem članku: Pomen ultrazvoka dojk

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj