Televizija v živo

Na hitro o filtrih zraka za kompresorje

Kategorija: Razno
Na hitro o filtrih zraka za kompresorje
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2017-11-10 10:32:21

Tako kot vsak aparat in stroj, je potrebno tudi kompresor stalno nadzorovati in poskrbeti, da je izpraven in da dobro deluje. To pa mu omogoča tudi filter. Filter zraka za kompresor ima namreč sila pomembno nalogo. Njegova glavna funkcija je, da skrbi za filtracijo vstopnega zraka. Pri vseh kompresorjih je namreč potrebno filtrirati vstopni zrak, in sicer tako da je zrak vnaprej očiščen od večjih delcev umazanije. Še vedno pa prihaja do tako imenovanega kondenzata. Ob kombiniranju namreč prihaja do velikih sprememb v temperaturi zraka.

Porabniki zraka so dandanes vedno bolj občutljivi in tudi v prihodnosti bo tako. Občutljivi so predvsem na nečistočo ter tudi kondenzat. Posledično pa so zato že v samih kompresorjih vgrajeni tako imenovani zračni filtri, pa tudi separatorji in oljni filtri. Za kompresorji pa so postavljeni tudi sušilci zraka, avtomatski odvajalci kondenzata in drugi filtri, s katerimi lahko zrak filtriramo, in sicer tudi do stopnje, ko je povsem sterilen.

Glavna naloga filtra pri kompresorjih je kakopak odstranitev nečistoč

Pri pripravi komprimiranega zraka moramo poskrbeti, da se izločijo prav vse nepotrebne nečistoče. Samo na ta način se lahko zagotovi izjemna kvaliteta, torej taka, ki jo potrebujemo za nemoteno delovanje na področju, na katerem bomo delovali.

Kompresor ima torej veliko sestavnih delov, dopolnjujejo pa ga tudi dodatni deli. Vsi so pomembni za kvalitetno delovanje, nekateri pa še posebej. Med njimi je torej tudi filter za kompresor, ki najbolj poskrbi za to, da se iz sistema izloči vso nečistočo. Ker se tega zavedajo tudi proizvajalci tovrstnih strojev, so ga tako že vgradili v sam stroj in tako poskrbeli za nemoteno kvalitetno delovanje.

Kako pa v resnici filter za kompresor deluje, pa si lahko pogledamo na določenih spletnih straneh podjetij, ki se ukvarjajo s tovrstno prodajo. Od blizu si boste lahko ogledali tudi posledice njegovega delovanja ter spoznali, kako pomembno je.

Več o tem članku: Na hitro o filtrih zraka za kompresorje

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj