Televizija v živo

Motoristične rokavice za vsake roke

Kategorija: Razno
Motoristične rokavice za vsake roke
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2017-11-09 11:20:05

Ljudje se vedno pogosteje odločajo za ekstremne športe. Z njimi si namreč v prvi vrsti olajšujejo stresne trenutke. Med tovrstne športe sodi tudi motorizem. Po večini se zanj odločajo moški, nič nenavadnega pa ni, če na motorju zagledamo tudi žensko. Ker so pri motorizmu v ospredju 'močnejši' motorji, je varnost izjemnega pomena. Dosežemo pa jo lahko tudi s primerno uporabo oblačil in dodatkov.

Oblačila, ki so namenjena temu športu, pripomorejo, da nas v primeru padcev ali česa podobnega še bolj zaščitijo in da so rane bistveno manjše ali pa jih sploh ni. Ne boste si mislili, kolikšno vlogo imajo pri tem tudi motoristične rokavice. Čeprav gre za manjši kos oblačila, za katerega mislimo, da ga v resnici sploh ne potrebujemo, imajo neverjetno vlogo. To se pokaže predvsem, ko se motoristi poškodujejo.

Jih vzeti s seboj ali ne?

Žal se pogosto zgodi, da na motoristične rokavice pozabimo. Na sebi imamo vso potrebno opremo in zdi se nam, da rokavic sploh ne potrebujemo. Pa vendarle. Tolikokrat se je že izkazalo, da so bile ravno te rokavice odločilne, ko se je odločalo o stopnji poškodbe. Motoristične rokavice imajo izjemne lastnosti, ki poskrbijo predvsem za zaščito naših členkov. Zato jih moramo vedno vzeti s seboj na pot, ne glede na to, ali se peljemo daleč ali pa samo do sosednjega kraja.

Poletne so drugačne od zimskih

Ko se zanimamo za motoristične rokavice, nas seveda zanima tudi sestava materiala. Najpogosteje gre seveda za kombinacijo usnja in poliestra. Usnje, predvsem goveje, velja za eno najodpornejših materialov in prav zato je izjemno priljubljeno tudi pri izbiri opreme za motorista. Vedeti pa moramo, da motorist ne uporablja enakih rokavic v vseh letnih časih. Poleti namreč uporablja povsem drugačne kot pa pozimi.

Motoristične rokavice in podrobne lastnosti

Kljub temu da gre za manjši kos, je na rokavici pomembnih več delov. Najprej je pomembno, kaj se dogaja med palcem in kazalcem. Tam morajo biti plast materiala drugačna kot drugod, saj bomo le tako dosegli večji učinek udobnosti. Predvsem pa mislimo pri tem tudi na oprijem, ki je siguren, ter večja varnost. Tudi za hrbet rokavice je poskrbljeno na svojevrsten način. Ponavadi je hrbet zaščiten s karbonskim ščitnikom, ki poskrbijo predvsem za zaščito naših členkov.

Več o tem članku: Motoristične rokavice za vsake roke

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj