Televizija v živo

Kako deluje visokotlačni čistilec?

Kategorija: Razno
Kako deluje visokotlačni čistilec?
Avtor: radlesic               Objavljeno: 2017-08-17 11:00:01

Visokotlačni čistilec je naprava, ki bi jo po mojem mnenju moralo imeti vsako gospodinjstvo. Sicer je res, da se večina ljudi ne odloči za nakup. Vendar če bi ga enkrat imeli, bi zagotovo rekli, da je »štrajfiks« dobrodošla naprava v vsakem domu.

Primeren je za nego občutljivih stvari kot tudi za bolj trdovratno umazanijo. Čistilec z visokim tlakom, za katerega odštejete malo več denarja, vam bo služil dolgo časa, saj so tisti višjega cenovnega razreda več let brezhibni ter izdelani po najstrožjih standardih kakovosti.

Kateri štrajfiks kupiti?

Na voljo je veliko vrst različnih visokotlačnih čistilcev, tako da lahko vsak uporabnik najde pravega zase. Imajo različne pištole,  na katerih so gumbi za uravnavanje tlaka in čistilnega sredstva, na digitalnem zaslonu pa lahko nadzirate ustreznost nastavitev. Poleg tega imajo praktična teleskopska držala, poseben sistem za menjavo čistila ter vodilo za cev. Pogosto zraven dobite tudi kakšno čistilo za različne površine. Specifikacije je bolje preveriti pred nakupom, da ne boste zmedeni v trgovini in da boste točno vedeli, kaj želite kupiti. Da vam bo čim dlje in dobro služil, je priporočljivo, da se pred prvim rokovanjem prebere navodila za uporabo.

Kaj vse se da z visokotlačnim čistilcem očistiti?

Čistite lahko vrtno orodje, kolesa, opeke, stopnišča, bazene, motorje, avtomobile, kombije ali zunanje pohištvo. Najpogosteje širši populaciji pride pri pranju vozila. Drugače se vedno odločimo za obisk avtopralnice, če pa imamo doma visokotlačni čistilec, lahko vozilo operemo kar sami in to zastonj. Velika prednost je tudi ta, da zaradi visokega tlaka porabimo precej manj vode za čiščenje. Curek je sicer močan, vendar zanj ne potrebujemo velike količine vode, pa vseeno dobro operemo določeno stvar. To pomeni še dodaten prihranek za uporabnika.

Na neki spletni strani se najde celo zanimiva aplikacija, kjer označite, kaj želite očistiti, potem pa vam ta izračuna, na koliko barov in na kakšno površinsko zmogljivost je treba nastaviti napravo.

Sam si lastim visokotlačni čistilnik nemške znamke Karcher, ki sem ga kupil v spletni trgovini enega izmed slovenskih prodajalcev. Čeprav je malce dražji od tistih v Hoferju, je zelo kvaliteten.

Več o tem članku: Kako deluje visokotlačni čistilec?

Bookmark and Share


Nazaj na Razno

Komentarji:

					


Dodaj nov komentar:
Za pisanje komentarjev se morate prijaviti. Prijavite se lahko tukaj